Инфекция с новия вариант на маймунската шарка - mpox, е открита за първи

...
Инфекция с новия вариант на маймунската шарка - mpox, е открита за първи
Коментари Харесай

Първи случай на новия вариант на маймунската шарка е открит в Германия

Инфекция с новия вариант на маймунската шарка - mpox, е открита за първи път в Германия, оповестиха от института " Роберт Кох " в Берлин. Инфекцията е зародила в чужбина и е била открита предишния петък, оповестява " Билд ".

Здравните управляващи в Германия правят оценка опасността за популацията на страната като ниска. Досега в Европа единствено Швеция бе удостоверила инфектиран с новия вид, който се счита за по-опасен и атакуващ най-вече децата.

Вирусът се назовава маймунска шарка, защото беше инцидентно открит за първи път при маймуни. Той е обвързван с класическия вирус на едра шарка.

 „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено Тази сутрин 5 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено  Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5 Съдържание от партньори 5 мин. Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5  В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО) Светът 2 мин. В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО)  Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ Тази сутрин 3 мин. Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ  Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран България 1 мин. Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран  Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ) Светът 3 мин. Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ)  Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра България 1 мин. Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра  „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено Тази сутрин 5 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено  Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5 Съдържание от партньори 5 мин. Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5  В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО) Светът 2 мин. В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО)  Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ Тази сутрин 3 мин. Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ  Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран България 1 мин. Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран  Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ) Светът 3 мин. Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ)  Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра България 1 мин. Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра

Симптомите на маймунската шарка включват тресчица, главоболие и мускулни болки, подути лимфни възли и обрив с пустули (гнойни пъпки), който постоянно стартира от лицето и се популяризира по тялото.

Местният вирусолог Клаус Щьор споделя, че не може да се очаква вирусът да се популяризира в Германия нито в кратковременен, нито в средносрочен проект.

Регистрираният в София случай е на човек, който не е пътувал в чужбина, което значи, че инфекцията тлее на родна почва, счита Ива Христова

" За благополучие вирусите на едрата шарка се трансформират доста постепенно. Това значи: до момента в който предаването става единствено посредством контакт с кожата, заболяването е релативно лесна за ограничение в страната. Дори в случай че инфектиран човек влезе в страната, можете бързо да го изолирате и да предотвратите разпространяването му ", споделя той. 

Само преди няколко седмици Световната здравна организация утвърди първата ваксина против маймунска шарка, с цел да форсира разпространяването ѝ, изключително в Африка. Вирусът вече се популяризира в няколко африкански страни.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР